Start hier

Wat is een EV?

EV staat voor ‘Electric Vehicle’ of in goed Nederlands ‘Elektrisch Voertuig’. Op EV Blog bedoelen we daarmee meestal gewoon ‘elektrische auto’.

Hoi 👋🏻, ik ben Kevin, leuk dat je hier bent, want dat betekent dat je geïnteresseerd bent in elektrisch rijden en elektrische auto’s.

Of je nu een nieuwkomer bent op het gebied van elektrisch rijden of al een EV expert, ik hoop dat je waardevolle informatie zult vinden in de artikelen op deze blog. Tot aan begin 2018 had ik nog nooit in een elektrische auto gereden, nog nooit in een elektrische auto gezeten of verdiept in elektrische auto’s.

Totdat ik de mogelijkheid kreeg om een aantal dagen rond te rijden in een Tesla Model S. Toen wist ik, dit is de toekomst van autorijden. Mijn nieuwsgierigheid was gewekt en ik wilde alles weten over elektrisch rijden en elektrische auto’s. Door met anderen over elektrisch rijden te praten kwam ik erachter dat veel mensen weten hoe het is om een benzine- of dieselauto te rijden, maar een elektrische auto? Velen hebben alleen vooroordelen of onjuiste informatie.

Daarom ben ik EV Blog gestart, want wat is nu een betere manier om mensen te overtuigen dat elektrisch rijden de toekomst is dan ze alle juiste kennis en hulpmiddelen te geven om een echte EV expert te worden. Veel plezier met je missie om alles te leren over EVs.


Zijn elektrische auto’s helemaal nieuw voor je? Start dan hier:

EV Blog Basics
Elektrische auto’s worden steeds populairder. Er rijden bijna 200.000elektrische auto’s rond in Nederland en dat aantal groeit snel. Er komen ooksteeds meer elektrische modellen op de markt, het zijn er nu al meer dan 60. Weweten allemaal wel hoe het is om een benzine- of dieselauto te rijden. Ma…

EV Blog is nog gloednieuw, zodra er meer artikelen beschikbaar zijn, zal ik hier een aantal aanbevelingen plaatsen.

Een verzameling debunks van Auke Hoekstra

The Debunker-in-Chief -- EV nepnieuws bestrijden met Auke Hoekstra
Auke Hoekstra is een van mijn favoriete onderzoekers en factcheckers als hetgaat om EVs. Zijn Twitter bio: Debunking scare stories about electric vehiclesand renewable energy systems. Hij weet als geen ander feiten van fictie te scheiden. Als je de waarheid wiltweten over de uitstoot van EVs, d…

Kijk ook eens bij mijn favoriete links.

Als je benieuwd bent naar de persoon achter EV Blog, kijk dan hier om mijn verhaal te lezen. Wil je in gesprek gaan met mij of heb je gewoon een vraag, stuur dan een mail of DM op Twitter. Ik hoor graag van mijn lezers.

Heb je een vraag over elektrisch rijden dan mag je die natuurlijk ook stellen, ik antwoord altijd.

Ik zal wekelijks nieuwe content plaatsen, dus schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van nieuwe artikelen.

Veel plezier op jouw reis naar de toekomst van autorijden.