Opgeladen #002 - Nieuw record voor Tesla

Afgelopen weken was er weer volop EV nieuws. Het is een uitdaging om hier een selectie uit te maken voor deze nieuwsbrief. Wat opvalt is dat steeds meer fabrikanten aankondigen te gaan stoppen met het produceren van verbrandingsmotoren. In editie #001 was het Audi die aankondigde te gaan stoppen en deze editie zijn er ook weer twee automerken die aankondigen te willen stoppen met verbrandingsmotoren.


Wat is er nieuw op EV Blog:

Tesla lanceert Model S Plaid
Tesla heeft de Model S Plaid officieel onthuld op het delivery event bij defabriek in Fremont, Californië. In Januari werd de nieuwe Model S algepresenteerd, toen werden er nog niet veel details over de auto vrijgegeven. Numochten de eerste 25 klanten hun bestelde Tesla Model S Plaid in ontvangst…
BloombergNEF: ‘Aandeel EV’s groeit snel, verkopen brandstofauto’s over piek heen’
De groei van elektrische auto’s[https://www.ev-blog.nl/wat-is-elektrische-auto/] (EV’s) gaat snel. Er rijden nuwereldwijd 12 miljoen EV’s rond. Door snel afnemende accuprijzen, groeiendesteun van overheden en veel nieuwe modellen blijft de groei van EV’s doorgaan.Maar als we in 2050 CO2-vrij weg…
Elektrisch rijden goed voor de economie
Nederland zet al lange tijd in op elektrisch vervoer en daardoor heeft zich eensterke bedrijfssector ontwikkeld. Met de wereldwijde groei van elektrischvervoer plukt deze sector daar nu de vruchten van. In 2019 was deze sector goedvoor €4,2 miljard en zorgde voor een werkgelegenheid van 6.800 FTE…

Ander EV nieuws

Tesla levert recordaantal van 201.000 auto’s in tweede kwartaal

Tesla heeft afgelopen kwartaal 201.000 auto’s afgeleverd. Dat is meer dan het vorige record van 185.000 auto’s van het vorige kwartaal. Het leek erop dat het record misschien niet gehaald werd doordat de nieuwe Model S vertraging opliep.

Volkswagen stopt in 2035 met verkoop verbrandingsmotoren in Europa

Volkswagen wil in 2035 stoppen met het verkopen van auto’s met een verbrandingsmotor in Europa, in de VS en China gaan ze nog wat langer door. In Zuid-Amerika en Afrika gaat het nóg wat langer duren, want daar zijn ze nog niet klaar voor elektrische auto’s volgens Klaus Zellmer van Volkswagen. In 2030 moet ongeveer 70% van de auto’s die ze verkopen in Europa elektrisch zijn, zo wil Volkswagen voorbereid zijn op strengere emissienormen vanuit Brussel.

Volvo stopt met verkoop verbrandingsmotoren in 2030

Ook Volvo gaat stoppen met de verbrandingsmotor, het Zweedse merk wil in 2030 alleen nog 100% elektrische auto’s verkopen. Samen met deze aankondiging hebben ze de Volvo Recharge Concept onthuld. Dit moet een voorproefje zijn van wat we de komende jaren van Volvo kunnen verwachten. Waar de huidige generatie elektrische Volvo’s nog staat op een platform dat ontwikkeld is voor verbrandingsmotoren, zal dit bij de nieuwe generatie anders zijn. Die staan op een platform dat alleen ontwikkeld is voor elektrische auto’s. Dit zorgt onder andere voor meer binnenruimte.

Nissan gaat een EV Hub bouwen in het Verenigd Koninkrijk

De Nissan fabriek in Sunderland krijgt een investering van £1 miljard, ongeveer €1,17 miljard. Hiermee moet de fabriek een centrum worden voor elektrische auto’s, genaamd EV36ZERO. Ook komt er in samenwerking met het Chinese Envision AESC een accufabriek met een capaciteit van minimaal 9 GWh per jaar. In deze nieuwe EV Hub moet de nieuwe SUV van Nissan gebouwd gaan worden.

De Tesla ‘terugroepactie’ van 285.000 auto’s in China, wat eigenlijk een software-update is

Afgelopen week berichtten verschillende media dat Tesla een ‘gigantische terugroepactie’ moet opzetten. Want, er zou een ‘veiligheidsrisico’ zijn. Naar verder onderzoek blijkt dat de cruise control geactiveerd kan worden, zonder dat hierbij een melding verschijnt. Tesla heeft hierop een software-update uitgebracht die een geluid toevoegt bij het activeren van de cruise control. Voor deze software-update hoefde geen enkele Tesla daadwerkelijk naar een garage, dit kon gewoon ‘over-the-air’ gedaan worden.


🌍 Nog niet genoeg gelezen? Lees hier verder.

Bedankt voor je aandacht! Weet je iemand die deze nieuwsbrief moet lezen? Stuur deze dan gerust door. Abonneren kan via de website.