2 min read

Opgeladen #001 - EV Blog is live!

De eerste editie van de Opgeladen nieuwsbrief van EV Blog is een feit 🎉. Met deze nieuwsbrief blijf je op de hoogte van de belangrijkste gebeurtenissen op het gebied van elektrische auto’s en nieuwe artikelen op EV Blog!


Lancering EV Blog

Na een tijd eraan te hebben gewerkt was het op 30 mei zo ver:
EV Blog ging live!🥳 Dit werd natuurlijk gevierd en dankzij mevrouw EV Blog was er zelfs vlaai!

IMG_0409

Ander EV nieuws:

Fiat vanaf 2030 100% elektrisch

Fiat gaat vanaf 2030 alleen nog maar elektrische auto’s produceren, dat heeft topman Olivier François bekend gemaakt. Vanaf dan moeten alle modellen die Fiat maakt elektrisch zijn. De nieuwste Fiat 500 is al alleen verkrijgbaar in een 100% elektrische uitvoering.

Snellaadwet aangenomen in Duitsland

Op basis van het zogenaamde Schnellladegesetz zullen 1.000 snellaadlocaties in meerdere aanbestedingen worden gerealiseerd. Doel van de wet is om binnen Duitsland een dekkend netwerk van snelladers te realiseren, zodat altijd binnen 10 min. rijden een snellader te vinden is. De eerste aanbesteding zal deze zomer van start gaan.

Apple met BYD en CATL in gesprek over acculevering

Er gaan al jaren geruchten dat de techgigant plannen heeft om een elektrische auto op de markt te brengen. Reuters meldt nu dat een viertal insiders bevestigen dat Apple in gesprek is met batterijfabrikanten over de levering van accu’s voor een elektrische auto. Volgens eerdere geruchten zou de EV van Apple in 2024 op de markt moeten komen, tot nu toe heeft het bedrijf van Tim Cook nog niets bevestigd.

Porsche werkt aan concurrent voor Tesla Model 3 en BMW i4

Het nieuwe elektrisch model van Porsche wordt onder de Taycan gepositioneerd en komt op het PPE platform te staan dat samen met Audi ontwikkeld is. De naam 'Cajun' wordt genoemd als mogelijke naam voor dit model. Ook zou dit model onder andere hetzelfde platform, aandrijflijn en accu krijgen als de aankomende Macan EV.

VDL Nedcar gaat Canoo produceren

VDL Nedcar gaat in Born elektrische auto's produceren voor de Amerikaanse start-up Canoo. Dit moet VDL Nedcar gaan doen terwijl de start-up een eigen fabriek bouwt in de VS. De productieaantallen zijn beperkt. Het gaat om 1.000 stuks in 2022 en 15.000 stuks in 2023. Nedcar was al enige tijd bezig om nieuwe klanten te zoeken, aangezien BMW het huidige contract per 2023 heeft opgezegd.

Audi brengt na 2026 alleen nog elektrische modellen uit

Audi heeft bekend gemaakt dat het na 2026 geen nieuwe modellen meer uit wil brengen met een verbrandingsmotor, ook geen hybrides. Ook zullen de A3 en A4 geen directe opvolger meer krijgen, dit worden compleet nieuwe modellen met een andere naamstructuur. Wel blijft Audi doorgaan met de verkoop van auto's met een verbrandingsmotor, hier willen ze pas na 2030 mee stoppen.


🌍 Nog niet genoeg gelezen? Lees hier verder.

Dank je voor je aandacht! Weet je iemand die deze nieuwsbrief moet lezen? Stuur deze dan gerust door. Abonneren kan via de website.