1 min read

Elektrisch rijden goed voor de economie

Elektrisch rijden goed voor de economie

Nederland zet al lange tijd in op elektrisch vervoer en daardoor heeft zich een sterke bedrijfssector ontwikkeld. Met de wereldwijde groei van elektrisch vervoer plukt deze sector daar nu de vruchten van. In 2019 was deze sector goed voor €4,2 miljard en zorgde voor een werkgelegenheid van 6.800 FTE. De verwachting is dat het aantal banen verdubbeld is in 2025.

Dit staat in het onderzoek van de RVO ’Rapport Verdienpotentieel Elektrisch Vervoer 2020 - Ontwikkelingen in de Nederlandse EV-sector‘. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat.

Staatssecretaris Van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat):

“De komende jaren gaan we vol aan de slag om het vervoer verder schoon te maken. Daar plukken we allemaal de vruchten van. Niet alleen goed voor het klimaat en onze schone lucht, maar ook voor onze portemonnee. En voor mensen op zoek naar werk. De komende jaren komen er duizenden banen bij in de sector elektrisch vervoer.”

De EV bedrijfssector groeit snel in Nederland. In 2018 was de omvang van deze sector nog €3,3 miljard, in een jaar tijd dus met 27% gegroeid. Een groot deel is afkomstig van elektrische vrachtwagens en bussen, maar ook laadpalen spelen een belangrijke rol in deze sector.

Lees het volledige onderzoek hier.