EV Blog Basics

Welkom bij EV Blog Basics, een verzameling van tips, uitleg en advies om je op de hoogte te brengen over elektrisch rijden.

Elektrische auto’s worden steeds populairder. Er rijden bijna 200.000 elektrische auto’s rond in Nederland en dat aantal groeit snel. Er komen ook steeds meer elektrische modellen op de markt, het zijn er nu al meer dan 60. We weten allemaal wel hoe het is om een benzine- of dieselauto te rijden. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij elektrisch rijden?

In deze blogserie lees je alles wat je moet weten over elektrische auto’s en het rijden erin. Zie het maar als een basiscursus elektrisch rijden. En als je nog vragen hebt weet je me te vinden!

Deel 1:

Wat is een elektrische auto?
Een elektrische auto is een auto die wordt aangedreven door een of meerdere elektromotoren in plaats van een interne verbrandingsmotor (op diesel of benzine). Grofweg zijn er vier verschillende soorten elektrische auto’s:

Deel 2:

De voor- en nadelen van elektrisch rijden.
Wij van EV Blog vinden elektrisch rijden fantastisch. Hieronder een aantal voor- en nadelen van elektrisch rijden.

Deel 3:

Wat kost elektrisch rijden?
Veel mensen denken nog altijd dat elektrisch rijden duur is en vooral iets is voor de zakelijke rijder of ‘de elite’.

Deel 4:

Alles over het opladen van een elektrische auto
Zou het niet fantastisch zijn als je gewoon thuis zou kunnen tanken en iedere ochtend met een volle tank weg kan rijden in plaats van tijd vrij te maken om speciaal naar een tankstation te rijden?

Deel 5:

Hoe zit dat nu met de actieradius?
Als je met mensen praat over elektrische auto’s komt één vraag al heel snel: “Hoe ver kun je rijden met een volle accu?”. Blijkbaar maken mensen zich bij elektrische auto’s meer zorgen over hoe ver ze kunnen rijden dan bij brandstofauto’s

Deel 6:

Zo ga je op vakantie met een elektrische auto
De dagelijkse ritjes naar het werk, supermarkt of kinderopvang zijn makkelijk met een elektrische auto. Maar op vakantie gaan?